Lietuvos beisbolo rinktinė tapo Europos čempionais


Lapkričio 7-11 d. Druskininkuose rinkosi Europos beisbolo elitas – čia vyko Europos beisbolo-5 čempionatas. Jo metu Lietuvos rinktinė pasiekė istorinę pergalę – tapo čempionato nugalėtojais. Plačiau apie šią pergalę kalbame su „Sostinės tauras“ beisbolo treneriu Vermidu Neverausku.

Kaip jautėsi Lietuvos beisbolo rinktinės sportininkai prieš svarbiausias savo varžybas?

Ruoštis šioms varžyboms pradėjome seniai, prieš metus. Turėjome daug varžybų, sekėme naujienas, stebėjome lyderiaujančias rinktines. Laikėmės disciplinos ir dar turnyruose labai gerai pamatėm, kad mūsų žaidimas gerėja. Turėjome progos ankstesniuose žaidimuose susitikti su prancūzais, kur pasitikrinome geriausius žaidimo variantus, o tada pralaimėję – didelį dėmesį skyrėme klaidų išsiaiškinimui. Tad jautėmės užtikrintai, žinojome, ko vykstame.

Finalinėje kovoje susitikote su prancūzais, papasakokite plačiau.

Tai buvo reto atkaklumo varžybos. Prancūzams įprasta per varžybas pelnyti 10 – 15 taškų, tačiau šį kartą jie pelnė tik po vieną. Mūsų rinktinei irgi įprasta surinkti po 10 taškų per varžybas, tačiau pergalę pasiekėme vos kelių taškų persvara. Abi komandos rodė puikią gynybą. Mes žaidėme namuose, o prancūzai – išvykoje. Kai šeštadienį susirinko daugybė sirgalių iš Kauno ir Vilniaus, jiems to buvo per daug.

Tad koks jausmas būti Europos čempionais?

Na, kas nenori būti Europos čempionais? Arba Pasaulio čempionais? Neįsivaizduoju sporto be siekiamybės. Tai mes dabar įgyvendinom savo siekiamybę ir sieksim toliau.

Kokių savybių reikia, kad taptum geru beisbolininku?

Reikalingas greitis, jėga ir ištvermė. Tikros beisbolo varžybos gali trukti ir 3 valandas, tad sportininkas turi išlaikyti jėgą ir varžybų gale. Reikalingas labai geras supratimas apie žaidimą, turi sugebėti „skaityti“ žaidimą. Ir ne tiek svarbu fiziniai duomenys: labai gerai žaisti gali visokio kūno sudėjimo ir ūgio sportininkai. Svarbiausia – gerai pataikyti kamuoliuką.

Ko palinkėtumėte savo sportininkams?

Norėčiau pasitelkti iliustracijai vieną sportininką – Kristijoną Vičą. Jam dabar 15-ka, o būdamas 13-os norėjo mesti beisbolą. Viena laimė, kad gudrumą tada pasitelkė mama. Dabar jis 3-as geriausias beisbolinkas Europos čempionate ir nė už ką nepraleis treniruotės. Nebeišvarysi. Nes yra siekiamybių. Tad kuo daugiau norinčių ir siekiančių. Tikiuosi čia ne paskutinė pergalė.

Tikimės apie Lietuvos beisbolo rinktinę išgirsti daug gero Pasaulio čempionate Honkonge, 2024 metais.

Apie trenerį: V. Neverauskas – profesionalus beisbolo treneris ir atletas, dar ir šiandien epizodiškai žaidžiantis už klubą tiek Lietuvos čempionate, tiek Europos taurėse. Didžiausias asmeninis laimėjimas – 1994 m Europos čempionate pripažintas geriausiu pitčeriu (metiku). Nuo 2000 metų treniruoja vaikus, užsiėmimai organizuojami sporto mokykloje „Sostinės Tauras“ bei  Vilniaus beisbolo klube.

Kitos naujienos

Šrifto Dydis
Kontrasto Nustatymai